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1. Overall Description:
SA2 thanks CT3 for their LS on DCAMP related issues. SA2 discussed the questions raised in the LS as agreed the following answers.

Question 1:	Is it enough for the BSF to send an indication of registration/deregistration when the PCF for a PDU session registered/deregistered at the BSF (i.e. the PCF address(es) are not needed in the notification)?

Answer 1: The BSF provides the Nbsf_Management Notify service operation that includes the following list of mandatory input parameters, as defined in clause 5.2.13.2.8 in TS 23.502:

Inputs, Required: Notification Correlation Information, One or more instance per (DNN, S-NSSAI) of (UE address(es) [Required, if PCF notification is for a PDU Session], PCF address(es), PCF instance ID [Conditional, if available] and PCF Set ID [Conditional, if available]), level of Binding [Conditional, if available] (see clause 6.3.1.0 of TS 23.501 [2]).

Therefore, the indication includes the PCF address(es) as stated in Question 1, as well as the rest of the mandatory input parameters.

Note that the functional description in TS 23.503 should be read together with the service description and the procedures in TS 23.502. 

Question 2:	Is it enough for the BSF to send the notification of registration when the PCF binding information of the first PDU session corresponding to the same UE, DNN and S-NSSAI combination is registered and send the notification of deregistration when the PCF binding information of the last PDU session corresponding to the same UE, DNN and S-NSSAI combination is deregistered?

Answer 2: Clause 4.16. of TS 23.502 states: “The BSF reports when a PCF is registered or deregistered for the PDU Session to a DNN, S-NSSAI.”, i.e., when multiple PDU Sessions for the same UE, DNN and S-NSSAI are established, there are no assumption that the same PCF serves all UE PDU Sessions.

Question 3: Is the Application Identifier(s) and/or the (DNN, S-NSSAI) combination provided during the procedure of AF requesting Access and Mobility related Policy Authorization for a UE using the Nnef_AMPolicyAuthorization or Npcf_AMPolicyAuthorization services? 

Answer 3: No, it is not provided, this was discussed with the WID objectives, and the AF knows that the application starts and stops, then the Application Identifier is not needed, neither the DNN, S-NSSAI, see CR 3125 to TS 23.502.

Question 4: Could there be more information than the allowed TAIs included in the service area coverage, so there may be any other information that can be provided by the AF or reported by the PCF besides the list of allowed TAIs?
Answer 4:   The AF provides the list of TAIs or a geographical area that can be mapped by NEF into a list of TAIs, this is defined in 23.503 that also says that this is the list of allowed TAIs as requested by the AF.  A possible implementation is that the NEF or the AF provides the list of TAC applicable to a MCC+MNC combination, instead of the full list of MCC+MNC+TAC, this is upto stage 3 to decide.

Question 5: What is the definition of “outcome”? Can it be successful, unsuccessful or anything else? Is the “successful” outcome restricted to cases in which the applied service area restrictions are exactly as indicated in the relevant AF request? Shall the applied service area coverage be reported as part of the event notification? If yes, does this apply only for the unsuccessful case?

Answer 5: The outcome is the result of the executing the request from the AF. The AF does not request to be notified if the request was successful or unsuccessful, but the PCF reports the result if the AF requested to be reported. This is described in 23.503, clarifications have been added in CR 650 to TS 23.503.

Question 6: CT3 is discussing the possibilities to implement this retrieval either via a Nudr_DM_Query request/response before subscribing or via implementing immediate reporting of existing data in the response of Nudr_DM_Subscribe. Would any of the two approaches violate stage 2 requirements? And does SA2 have a strong preference and want to mandate any of the two options or should CT3 make a decision based on the protocol level implications?

Answer 6: Clause 4.15.6.9.3 in TS 23.502 states that PCF uses Nudr_DM_Subscribe with immediate reporting.

Question 7: Can traffic filtering information be provided indeed as an input parameter to Nnef_AMInfluence_Create (as an alternative to the application identifier) or should it be only application identifier?

Answer 7: AF can only provide the application identifier, the attached CR 3152 to TS 23.502 fixes this in the Nnef_AMInfluece_Create service operation.

2. Actions:
To CT3:
ACTION: 	SA2 asks CT3 to take the above information into account.

3. Date of Next TSG SA WG2 Meetings:
TSG-SA2 Meeting #149E	February 14 – 25, 2022		Elbonia
TSG-SA2 Meeting #150E		  April 4 – 8, 2022			USA (TBC)

